HavenFysio - Over Ons

Havenfysio @ Al 40 jaar bekend op Scheveningen

De fysiotherapiepraktijk bestaat al sinds 1979, opgericht door Hans Vennik. In 2009 heeft Niels Vennik de praktijk overgenomen. De naam van de praktijk is veranderd naar Havenfysio, een knipoog naar de oude oprichter en een verwijzing naar de toenmalige locatie aan de haven van Scheveningen.

Sinds 2015 is Havenfysio gevestigd op de Hoge Prins Willemstraat. De locatie beschikt over een ruime fitnesszaal, waar we u op een verantwoorde manier en onder begeleiding kunnen helpen met uw revalidatie. Op onze fitnessapparatuur van Ergofit kun u met uw persoonlijke kaart uw eigen fitnessprogramma volgen. We beschikken over meerdere behandelkamers waar we u in alle rust en persoonlijk kunnen behandelen.

Het team bestaat uit Niels, Erik, Bas en Jos: ervaren en bevlogen fysiotherapeuten met elk een eigen specialisatie. We zijn BIG geregistreerd en aangesloten bij de verschillende kwaliteitsregisters van het KNGF.Wat is fysiotherapie ?
Niels Vennik, Havenfysio

Fysiotherapie heeft als doel klachten van houdings- en bewegingsapparaat te verhelpen of te verminderen. U kunt hierbij denken aan klachten die ontstaan tijdens het werk, door een ongeluk of ziekte , met het sporten of door veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunt u de functies van het bewegingsapparaat weer herstellen. Als er geen geheel herstel meer mogelijk is kan de fysiotherapeut u helpen om op de juiste manier met de klachten om te gaan. Dit kan door middel van begeleiding en advisering. Maar ook door het trainen van de algehele conditie. Hij zal een persoonlijk behandelplan opstellen aan de hand van de bevindingen zodat u optimaal geholpen kunt worden.

Wat doet een fysiotherapeut ?
Niels Vennik, Havenfysio

Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een particuliere praktijk zoals de onze of naar een fysiotherapeut in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleeghuis). In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten per keer. Bij de eerste afspraak zal er een inventarisatie van de klachten plaats vinden. Dit gebeurt aan de hand van een vragengesprek. Naar aanleiding van het vragengesprek zal er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd worden. Zo krijgt de fysiotherapeut een duidelijk beeld van uw klachten. Vervolgens zal er een persoonlijk behandelplan opgesteld worden aan de hand van de bevindingen zodat u optimaal geholpen kunt worden. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. De meest voor de hand liggende manier voor de fysiotherapeut om u te behandelen zijn oefeningen geven en massage. Vaak worden ze gecombineerd. Daarnaast zorgt de fysiotherapeut voor preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen. Fysiotherapie helpt om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden.

Het team

Niels Vennik

Eigenaar, Fysiotherapeut, Manueel therapeut, Parkinson therapeut

Niels heeft in 2003 zijn fysiotherapie opleiding aan de Hogeschool Rotterdam afgerond en is sindsdien werkzaam in de praktijk. In 2009 is hij afgestudeerd als Master in manuele therapie aan de SOMT. Ook is hij aangesloten bij Parkinsonnet. Niels is fanatiek surfer, zowel golf-, wind- en kitesurfen. Ook heeft hij zijn golfvaardigheidsbewijs, twee duikbrevetten en vist hij graag. Sporten en bewegen is voor hem belangrijk en hij doet dit met veel plezier.

 • Hogeschool Rotterdam Fysiotherapie
 • SOMT Amersfoort Manuele therapie
 • DAM cursus
 • JFC concept
 • Veilig cervicaal mobiliseren en manipuleren
 • Oefentherapie bij cervicale klachten
 • Cursus tiltechnieken geven aan de zorg
 • Basiscursus deel 1 beweegprogramma's
 • Basiscursus deel 2 beweegprogramma's

Erik van der Zijden

Fysiotherapeut, Dry Needling, COPD, sportmassage, triggerpoint massage

Erik is sinds 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht en is direct bij Havenfysio in dienst getreden. Hij heeft de cursus beweeggroepen afgerond met als specialisatie Copd. Sinds kort is hij ook in het bezit van een Dryneedling certificaat. Erik houdt van fitness, wielrennen en heeft daarnaast jarenlang als masseur gewerkt.

Bas Mons

Fysiotherapeut, Claudicatiotherapeut

Bas heeft in 2014 zijn fysiotherapie opleiding aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Ook hij is gelijk na zijn opleiding in dienst getreden bij Havenfysio. Bas is fanatiek snowboarder en is trainer geweest bij de jeugdselectie snowboarden.

Jos Meppelink

Fysiotherapeut

Afgestudeerd in 1982 aan de Haagse academie voor Fysiotherapie. Tijdens zijn studie de gehele cursus Orthopedische geneeskunst Cyriax afgerond. Verder zijn dit de voornaamste cursussen :

 • Cursus verbijzondering hoofd,hals, nek regio schoudergordel en bovenste extremiteiten bij het NPI. 1991
 • Cursus Blockpoint Relock algemeen bij Institute for Blockpointrelock 1995
 • Cursus Blockpoint Relock CVA bij Institute for Blockpointrelock 1996
 • Cursus Blockpoint Relock verbijzondering bij Institute for Blockpointrelock 1997
 • Cursus Manueletherapie Drie-dimensionale Arthokinematische Mobilisatie extremiteiten 2004
 • Cursus Manueletherapie Drie-dimensionale Arthokinematische Mobilisatie wervelkolom 2007
 • Cursus Medical Tape Concept 2011

Na zijn studie in 1982 is Jos Meppelink zowel in de particuliere praktijk, als in een verpleeghuis gaan werken en daarnaast ook les gaan geven in Fysiotherapie. Heeft twee boeken geschreven over tiltechnieken. Heeft meer dan honderd stagiaires begeleid in de praktijk van academie F.T. Den Haag en Hoge scholen Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Leiden.

Naast het beoefenen van sporten als tennis, surfen, zeilen en motorrijden , heeft hij een voorliefde voor bergen, hetgeen resulteert in bergklimmen en skiën. Al vanaf z’n vierde ging hij met zijn vader de bergen in en vanaf zijn tiende is hij actief lid van de bergsportvereniging NKBV. En heeft hij vele klim- en trektochten in de Alpen, Pyreneeën en de hoge Tatra geleid. Voor Jos is het elke keer een uitdaging om met de inzichten vanuit de fysiotherapie de prestaties in deze bergsporten te verhogen. Maar ook vice versa, om met de inzichten vanuit de bergsporten de sporters in de praktijk beter te kunnen begeleiden.

Naast de sport hebben ouderdomsgerelateerde klachten ook zijn speciale aandacht. Denk hierbij aan artrose van heup en knie, maar ook CVA en Ouderdomsmotoriek. Vanaf mei 2008 was Meppelink anderhalf jaar hoofd paramedische dienst van een revalidatie gericht Verpleeghuis. Met zijn passie en liefde voor zijn vak, gecombineerd met bijna dertig jaar praktijkervaring, mag hij zich intussen met recht een specialist in sport- en ouderdomsgerelateerde klachten noemen.

Jos Meppelink is aangesloten bij het Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), ingeschreven in het Centraal Kwaliteits Register (CKR), en geregistreerd in het BIG- register (Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg).

Meer weten? Neem contact met ons op.

Wilt u meer informatie over Havenfysio en/of onze partners neem dan contact met ons op. Wij streven ernaar u binnen 24 uur antwoord te geven.