HavenFysio - Partners

NIEUW ADRES VOOR AFSLANKADVIES BIJ HAVENFYSIO

Vanaf januari 2017 is op het adres van de Havenfysio, Hoge Prins Willemstraat 226, een gewichtsconsulente gevestigd. Haar naam is Mies van Koppen en zij is aangesloten bij de overkoepelende Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De nadruk ligt op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen en het beantwoorden van voedingsvraagstukken. De begeleiding wordt veelal gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Persoonlijk advies

"In de praktijk begeleid ik mensen met overgewicht naar een gezond gewicht," zegt Mies van Koppen :"een goed afslankadvies staat niet in een boekje, het is tenslotte altijd een persoonlijk verhaal". Mies legt uit dat zij onder andere werkt met een analyse van de huidige voedingsgewoontes. Ze legt de nadruk op gezond eten, voldoende beweging en werkt coachend richting gewenst eetgedrag.

Vergoeding verzekeraars

Een wonderdieet legt de gewichtsconsulent niet op. BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. "Je moet het in de regel ook niet van dat soort producten hebben. Die leiden misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgen vaak ook voor het jojo-effect als mensen stoppen of weer normaal gaan eten," aldus de nieuwe gewichtsconsulent van Voedingscoach aan Zee. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het devies, daar hebben lichaam en geest het meeste baat bij. De werkwijze van BGN-gewichtsconsulenten heeft er mede voor gezorgd dat veel zorgverzekeraars (delen van) de kosten van de consulten bij Voedingscoach aan Zee vergoeden.

Opening praktijk

Mies gaat op 1 januari officieel van start in haar praktijk. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om langs te komen. Mies werkt enkel op afspraak.

Het telefoonnummer is 06-25636939.

Meer weten, neem contact met ons op.

Weet u niet zeker of een consult bij uw verzekering gedekt wordt, of wilt u meer over dit onderwerp weten, neem dan even contact met ons op.